Sosyal Medya

Güncel

Kürtler HDP’lileri gönüllerinden sildi

Teröre destek veren HDP milletvekillerinin tutuklanmasının üzerinden Türkiye’ye yönelik Batı’dan gelen tepkileri değerlendiren Kürt kanaat önderleri, “HDP, Güneydoğu’da yaşayan insanların kalbinden çıkmıştır. Bunun farkında olan HDP’liler Batı’dan medet ummaktadır.



Teröre destek veren HDP milletvekillerinin tutuklanmasının üzerinden Türkiye’ye yönelik Batı’dan gelen tepkileri deÄŸerlendiren Kürt kanaat önderleri, “HDP, GüneydoÄŸu’da yaÅŸayan insanların kalbinden çıkmıştır. Bunun farkında olan HDP’liler Batı’dan medet ummaktadır. Batı’nın borazanlığını yapan HDP, yine Batı’nın maÅŸası ve kuklasıdır” dedi. HDP ile GüneydoÄŸu’daki halkın kalbinden çıktığını ve itibarının bittiÄŸine dikkat çeken Diyarbakır’ın sevilen alimlerinden Feyzi Güzelsoy, “HDP, GüneydoÄŸu’da yaÅŸayan insanların kalbinden çıkmıştır. Bunun farkında olan HDP’liler Batı’dan ve Avrupa’dan medet ummaktadır. Bölge halkımız, hem PKK’dan hem de HDP’den son derece rahatsızdır. Halk ile HDP arasında öyle ciddi bir kopukluk var ki onların bütün çaÄŸrılarına raÄŸmen halk sokaÄŸa dökülmüyor. Halk HDP’den desteÄŸini çektiÄŸi için HDP’lilerin ellerinde sadece Avrupa ve Batı kalmıştır” dedi. HDP denildiÄŸinde PKK’yı anladığını ifade eden Kürt Siyasetçi ve Yazar Ä°brahim Güçlü, “HDP denilen bağımsız bir örgüt ya da bir siyasi parti zaten yok. PKK, zaten başından beri güdümlü kuruldu. HDP/PKK, Batı’nın maÅŸası olmaktan öteye herkese taÅŸeron olabilir. Batı, Fetullahçılar ve HDP üzerinden Türkiye ile olan gizli ve açık olan hesaplarını görmeye çalışıyor” deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

BATI, PKK’YI MÃœTTEFÄ°K, HDP’YÄ° DE LEGAL UZANTISI OLARAK ALGILIYOR

Batı’nın HDP diye bir derdinin olduÄŸunu düşünmediÄŸini dile getiren Diyarbakır eski Milletvekili ve EÄŸitimci-Yazar Ömer Vehbi HatipoÄŸlu, “Batı, PKK’yı, müttefik olarak görürken HDP’yi de terör örgütünün legal bir uzantısı olarak algıladıkları için HDP üzerinden Türkiye’yi sıkıştırarak çevresinde yaÅŸanan olaylara karşı etkisiz kılmak istiyorlar. Batı’nın, Kürtler veya HDP diye bir derdi yok. Tarih boyunca Batı, Müslüman Kürtlere de Türklere de aynı düşmanlıkla bakmışlardır. HDP’ye yönelik Batı’nın bu sempatisi konjonktüreldir” dedi.  Anadolu Köy Korucuları ve Åžehit Aileleri Konfederasyonu Genel BaÅŸkanı Ziya Sözen ise, “Batı’nın borazanlığını yapan HDP, yine Batı’nın maÅŸası ve kuklasıdır. HDP denilen borazana baÅŸkaları üflüyor ve ses HDP’lilerden çıkıyor. HDP’nin Avrupa ve Batı’nın maÅŸalığını yaptığı çok net ortadadır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.  

Yeni Akit Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.